Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Съединените американски щати (САЩ) са държава, която е разположена в Северна Америка. С площ от 9 826 675 км2 САЩ е трета по площ в световен мащаб и се състои от 50 щата и един федерален окръг, който е столицата й Вашингтон. Четиридесет и осем от щатите и окръг Колумбия лежат последователно в средата на континента, който е разположен между Тихия и Атлантическия океан и граничат с Канада на север и Мексико на юг. Щатът Аляска се намира северозападно от Канада, а Хаваи е архипелаг, който се намира в средата на Тихия океан. Страната също така има пет населени и девет ненаселените територии пак в Тихия океан и в Карибско море.

Населението на страната е приблизително 381 милиона души, което превръща страната и в трета по численост света. Гражданите на САЩ са от множество различни етнически групи с отделни и често различаващи се култури, като почти всички или предците им са имигранти от различни държави. Допълнително страната членува в множество международни организации, като по-важните от тях са ОИСР, НАТО, ООН, МОИС и ОАД. САЩ нямат приет официален език, но най-голям процент от населението на държавата е англоговорящо, на какъвто език се създават и повечето официални документи.

Столицата на САЩ е Вашингтон, окръг Колумбия, където живеят около 650 000 души. Във Вашингтон са разположени Центровете на трите клона на федералното правителство на Съединените Щати, както и много от националните исторически забележителности и музеи. Там са разположени 174 чуждестранни посолства, както и седалищата на Световната банка, Международния валутен фонд (IMF), Организацията на американските държави (OAS), Интер-Американската банка за развитие (ИАБР), Панамериканската здравна организация (PAHO). Седалищата на други институции като профсъюзи, лобистки групи и професионални сдружения също са разположени в окръга.

Най-големият град в страната обаче е Ню Йорк – център на американските финансова, медийна, издателска и рекламна индустрии. Зоната на залива на Сан Франциско е главен технологичен център, а Лос Анджелис е най-важният център за филмови и телевизионни продукции. Средният Запад е известен със силната си преработвателна и тежка промишленост, с Детройт – исторически център на американската автомобилостроителна промишленост, и Чикаго – финансова и бизнес столица на региона. Югоизтокът е основният район за дърводобивна промишленост, туризъм и селско стопанство. Ако желаете на изпратите куриерска пратка до тези градове или до някой друг, можете да намерите нужния Ви пощенски код тук.

САЩ е страна със сравнително кратка история в сравнение с Европа, но най-често хората я свързват с разнообразните икономически възможности, позволяващи на хората да се издигнат по-бързо в служебната йерархия, огромната развлекателна индустрия, която произвежда голяма част от световната продукция в бранша, и разнообразните природни особености и етнически групи, които могат да се срещнат на територията на страната.

САЩ са страна, в която е популярно и възможно човек да изгради себе си, своя бизнес и икономическия си просперитет. Разнообразните образователни възможности, по-лесното кредитиране, обявяването на фалит, след който може отново да се стартира бизнес, и разсроченото изплащане на оборудване са само една малка част от аспектите, позволяващи на редица личности да повишат значително жизнения си стандарт, за което безброй известни личности са пример. Осъществяването на така наречената Американска мечта е напълно възможно в САЩ и това е причината много хора да имигрират в страната, и да получат и изпращат куриерски пратки на близките си в други части на света.

Развлекателната индустрия в САЩ е друг аспект, с който страната е известна по света. Огромната продукция на филми, сериали, музикални клипове, книги и звезди от шоубизнеса популяризират американската култура по света и ежегодно привличат хиляди хора, които мечтаят за конкретна кариера в областта. Предоставените им възможности за професионална реализация обикновено ги привличат да останат в страната и тези хора отново се нуждаят често да получават и изпращат колетни и документни пратки до семействата и приятелите си в родните си страни.

Американските природни забележителности и миксът от култури е също нещо типично за страната. От пустини до места, където почти целогодишно има сняг, от иглолистни гори до степни поляни – САЩ са страна, където почти всички климатични пояси са налични и там се намират един от най-големите резервати и природни забележителности като Националния парк Йелоустоун, Гранд Каньон, Статуята на Свободата и десетки други. Културното и етническо разнообразие в САЩ са не по-малки. Там можете да срещнете представители на десетки нации, да се насладите на техните традиции и обичаи, да опитате характерната за родното им място кухня, както и да научите интересни факти за страните им.

Точно това наличие на милион хора, почти всеки от които има близки в различни от САЩ страни, са причината за огромен ежедневен трафик на куриерски пратки, които трябва да бъдат изпратени и получени сигурно и във възможно по-кратки срокове.

CouriersFinder е онлайн платформа, която позволява бързо и лесно да се сравнят и поръчат куриерските услуги на някой от партньорите на компанията, които са утвърдени професионалисти бранша си и едновременно гарантират бързото и сигурно изпращане и получаване на Вашите пратки.

Информация за точните цени и условия за изпращане на колети и документални пратки до САЩ можете да намерите на сайта на CouriersFinder, която се намира тук.

След като сте избрали чрез кой от партньорите на CouriersFinder да изпратите колета или документалната си пратка до САЩ, не пропускайте да прочетете съветите на CouriersFinder за успешното изпращане и получаване на пратката си:

  • Опаковайте добре колета си отвън и отвътре
  • Задължително напишете ясно и четливо адреса на получателя и адрес за обратна доставка
  • Избягвайте да изпращате скъпи или чупливи предмети
  • Студените оръжия за забранени за внос чрез колетна пратка до САЩ
  • Избягвайте да изпращате бързо развалящи се продукти, без да сте ги съобразили със срока за доставка
  • Не изпращайте живи животни, луковици, семена или разсад в колета си
  • Пратката Ви не може да съдържа опасни, отровни или инфекциозни материали и предмети
  • В колета Ви е забранено да има течности
  • Избягвайте изпращането на порнографски материали в пратката си, които могат да причинят неудобство по време на транспортирането им
  • По-добре е да застраховате куриерската си пратка, ако колетът Ви съдържа ценни предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>