Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Република Турция е страна в Азия и Източна Европа, която граничи с на изток с Грузия, Армения, Азербайджан и Иран, на юг — с Ирак и Сирия, на запад — с Егейско море и островите в него, Гърция и България. Разположението на Турция между Югоизточна Европа и Близкия Изток й придава и голямо геостратегическо значение. В страната изцяло са разположени и протоците Босфор и Дарданели, чрез които се установява връзка между Черно и Средиземно морета.

Общата площ на държавата е 783 562 km² при население от около 75 милиона души, което я прави 18-тата най-гъсто населена страна в световен мащаб. Официален език е турският, а официална религия няма. Турция членува в организации като НАТО, ОИСР, Съвет на Европа, ОССЕ и Г-20. Турция започва преговори за пълноправно членство в Европейския съюз през 2005 година. Държавата също така членува в Организация „Ислямска конференция“ и Организацията за икономическо сътрудничество.

Официалната столица на Турция е Анкара, но най-големият град, който същевременно е и културен център на страната е Истанбул.

Други големи градове в страната са Измир, Бурса, Адана и Газиентеп и ако имате нужда да изпратите колет или документна пратка до някой от тях, или до друго населено място в страната, можете да откриете нужния Ви пощенски код на интернет страницата на CouriersFinder, която можете да откриете на следния линк: тук.

Турция е страна със старинна и богата култура, силни традиции и множество архитектурни паметници, но повечето хора свързват страната с разнообразието й от характерни за региона сладкиши, морските й курорти и красотата на Истанбул.

Характерните турски сладкиши са известни в цял свят. Обикновено сиропирани, те са много сладки и меки и независимо дали става дума за баклава, тригуни или кадаиф, са изключително обичани навсякъде, до където се е простирала Османската империя. Не трябва да се пропуска и локумът, който е традиционно сладко ястие за цялата страна и посещавайки или получавайки пратка от Турция с помощта на партньорите на CouriersFinder, не трябва да се отказвате от това сладко изкушение.

Турските морски курорти са друг много известен аспект на страната. До голяма степен субсидирани от държавата, те могат да си позволят ниски цени за клиентите си, които получават отлично обслужване на най-високо ниво. Комбинацията от красива природа и високи температури привлича туристи от цял свят, които всяка година се наслаждават на хубавото време, местните специалитети и луксозната обстановка.

Посещавайки Турция, не трябва да пропуснете да разгледате и Истанбул. Наследник на Константинопол, градът е запазил духа си, допълвайки го с типични арабски архитектурни шедьоври като Долмабахче сарай, площад Таксим, Топкапъ сарай и Султан Ахмед джамия, които са част на световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО. Градът притежава една от най-сложните транспортни мрежи в света, над Босфора са построени 2 висящи моста, в процес на строеж е трети. Всеки момент се очаква да бъде довършен и тунелът под Босфора „Мармарай“, който ще свързва двете части на града под водите на Босфора. От двете страни на протока се простират мощни индустриални зони, осеяни с небостъргачи, и посещаващите Турция не трябва да пропускат да се насладят на красотата на града.

Космополитността на града е и причината за все по-засиления трафик на пратки до и от Турция, които изискват бързия им и коректен пренос.

Предлаганите от CouriersFinder онлайн услуги целят именно експресния и сигурен транспорт на Вашите пратки, а партньорите на компанията са изпитани, наложили се на пазара фирми, които ще пренесат нужните Ви предмети и документи до всяка точка на страната.

Когато желаете да изпратите или получите куриерска пратка до и от Турция с помощта на CouriersFinder, обърнете внимание съветите на CouriersFinder за сигурно пренасяне на пратките Ви:

  • Изпращайки колет извън границите на ЕС ще се нуждаете от Pro Forma/Commercial Invoice.
  • Погрижете се да опаковате добре пратката си в външна и вътрешна опаковка, като не забравяйте да запълните празното място в кутията с подходящи материали
  • Избирайте здрави и стабилни кутии за пратките си
  • Не забравяйте, че в Турция не може да се внасят и изнасят стоки като копринени буби, почва, листа, слама, различни игрални автомати, покупки с невярно етикетиране, както и някои материали за боядисване
  • Имайте предвид, че ако внасяте телевизори, сателитни и радио приемници, ще трябва да платите допълнителен данък
  • Избягвайте да изпращате спиртни напитки към страната. Не е забранено, но се счита за проява на лош вкус
  • Ако желаете да Ви доставят от традиционните турски сладкиши, уверете се, че ще пътуват при достатъчно ниска температура, защото са нетрайни и се развалят бързо
  • Възползвайте се от възможността да проследите в реално време етапите от транспортирането на пратката Ви с помощта на тракинг услугата на CouriersFinder
  • Съветът на CouriersFinder за пренос на ценни вещи е да ги застраховате предварително, за да се избегнат инциденти.

Доверете се на партньорите на CouriersFinder, за да сте сигурни, че пратката Ви ще пристигне навреме и в отлично състояние от и за Турция!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>