Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Република Македония е страна в Югоизточна Европа, която се намира в централната част на Балканския полуостров и заема площ от 25.713 км2. Страната граничи на север – със Сърбия и Косово, на запад – с Албания, на юг – с Гърция, а на изток – с България.

Общото население на Република Македония е малко над два милиона души, като голяма част от тях живеят в по-малките населени места поради опитите си да развиват конкурентно земеделие.

Най-големият град в Македония е столицата Скопие, където живеят малко над половин милион души, което превръща града едновременно в икономически, културен и административен център на страната. Други големи градове в републиката са Битоля, Куманово, Прилеп, Тетово и Охрид. Когато трябва да изпратите куриерска пратка до някой от тях или до друго населено място в Република Македония, можете да намерите най-бързо и лесно нужния Ви пощенски код на интернет страницата на CouriersFinder: тук.

Република Македония е известна предимно с туристическите си дестинации, културата и гастрономическите си специалитети.

Туризмът в Република Македония е един от отраслите, които й носят най-големи приходи. Охрид и Охридското езеро са едни от най-големите туристически и исторически забележителности в страната и от и до там непрекъснато се изпращат множество куриерски пратки. Нарастващата популярност на македонските ски курорти също е причина за засилен трафик на пратки до тях.

Културата на Република Македония и останалите до съвременната епоха архитектурни паметници също са емблематични за историята на Балканите. Голяма част от тях се намират в Скопие, Охрид, Битоля и Прилеп, и непрекъснато привличат туристи и изследователи, което допринася и за засиления трафик на куриерски пратки до и от тези градове.

Македонските национални ястия и напитки също са емблематични за страната. Ястия като графче на тафче и прочутата македонска наденица отличават македонската кухня от кухните на съседните страни, а македонските вина са много популярни не само в региона, но и на целия континент. Тези, които са произведени в областта Тиквеш са световно известни и са чест обект на колетни пратки от страната към други държави.

Тези аспекти на икономиката и културата на Република Македония логично изискват и засиленият трафик на куриерски и транспортни пратки от и за страната да бъде бърз, сигурен и на възможно най-изгодни цени, което може да бъде гарантирано от партньорите на уеб платформата CouriersFinder, позволяваща Ви да сравните и заявите множество различни куриерски и транспортни услуги.

Цени и срокове за куриерски и транспортни услуги за Македония може да сравните и заявите тук.

Когато Вие трябва да изпратите или получите колетна пратка от и за Македония, използвайки услугите на CouriersFinder, не пропускайте на прочетете съветите на CouriersFinder за сигурното транспортиране на пратката Ви:

  • Използвайте подходящи и сигурни материали за външната и вътрешната опаковка на пратката си
  • Не забравяйте, че е забранено да изпращате пратки до Македония, които съдържат живи животни, месни и млечни продукти
  • Не е препоръчително да изпращете пратки, в които има живи растения, луковици или разсад
  • Избягвайте да изпращате пратки с фармацевтични продукти
  • Пратките Ви, съдържащи органични химикали, най-вероятно няма да бъдат допуснати в страната
  • По никакъв начин не изпращайте или очаквайте да получите пратки, съдържащи артефакти
  • Напишете адрес за връщане на външната кутия на пратката си
  • По-добре е да застраховате пратката си, ако тя съдържа ценни вещи
  • Не забравяйте да се възползвате от възможността да следите транспортирането на пратката си в реално време.

Когато използвате услугите на партньорите на CouriersFinder, Вие гарантирате успешното и бързо изпращане и получаване на пратката си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>