Ausztria DA4

Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Австрия е държава в Централна Европа, която граничи с Лихтенщайн и Швейцария на запад, с Италия и Словения на юг, със Словакия и Унгария на изток и с Германия и Чехия на север. Тя е парламентарна република и се състои от 23 окръга, разделени в 9 провинции. Официалният език е австрийският стандарт на немския език.

Австрия не е голяма по площ – тя покрива 83 858 км2, а населението й е малко над 8 милиона души. Наблюдава се тенденция към застаряване на населението, но непрекъснатия приток на имигранти до известна степен компенсира този аспект на демографското развитие на страната.

Столицата на Австрия е Виена. Това е и най-големият град страната – там живеят около 1,6 милиона души, като същевременно Виена е и отделна провинция. В момента Виена е обявена за най-добър град за живеене за шести пореден път благодарение на отличния си политически, социален и икономически климат, качеството на здравеопазването в града, възможностите за образование, наличието на достатъчно зелени пространства и инфраструктурното състояние. В старата част на града се намират и множество архитектурни паметници, които са включени от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство.

Други големи градове в Австрия с важно икономическо и културно значение са Грац, Линц, Залцбург и Инсбрук. Мултикултурната обстановка в страната е предпоставка за засилен трафик на куриерски пратки и ако желаете да изпратите такава до някой от тези градове или до друго населено място в Австрия, най-лесно можете да проверите нужния Ви пощенски код на интернет страницата на уеб-платформата CouriersFinder, която може да откриете на адрес: тук.

Австрия е страна с богата история и култура, но най-често тя се свързва с дълбоките музикални традиции, архитектурата, ски курортите, седалищата на OPEC и редица органи на ООН, школите по психология, виното, виенското кафе, сладкишите, кристалите Сваровски и зелената енергия.

Близо до Инсбрук в провинцията Тирол се намира град Ватен, където се помещава седалището на прочутата фирма Сваровски. Тя е производител на едни от най-елегантните и фини кристали в цял свят. Първоначално стартирала в Бохемия – днешна Чехия, компанията се мести в Австрия и днес е сред лидерите на пазара на кристални скулптури и миниатюри, бижута и модни аксесоари, декорации за дома и полилеи, разширявайки дейността си и до оптика. В град Ватен се намира и музей на кристалите, който разкрива един нов и по-пъстър свят на блясък и красота и ако се намирате близо до Инсбрук, не пропускайте възможността да го посетите!

Виенското кафе е друг световно известен австрийски артикул. По време на войната с Османската империя при битката при Виена кафето става известно за европейците, а по-късно се превръща и в една от най-обичаните напитки на Стария континент. Характерният му начин на приготвяне го прави известно в цял свят, а след победата над турците в тази война като символ на победата се произвеждат и първите виенски кифлички във формата на полумесец, превърнали се в част от сутрешния ритуал на пиене на кафе на милиони хора.

Австрия е известна и със засилената си употреба на зелена енергия. Около 25% от употребяваната енергия в страната идва от възобновяеми източници, което я превръща в един от световните лидери в областта. Тази тенденция се засилва в южните райони на страната, където температурите са малко по-високи и слънцето свети по-продължително. Типичен пример за ползите от употребата на зелена енергия е град Гусинг, който се намира близо до границата с Унгария. От градче със замиращи функции в началото на 90-те години на миналия век, след като преминава към пълна енергийна независимост, градът процъфтява – открити са над 50 нови предприятия и Гусинг се превръща в магнит за нови сродни индустрии.

Възможностите за качествен живот, кариерно развитие и по-природосъобразен начин на живот привличат имигранти от цял свят, които често получават и изпращат пратки от и за Австрия, изисквайки качество и бързина.

За да е възможно да се осъществят тези изисквания уеб-платформата CouriersFinder Ви предоставя възможността да сравните и изберете между различните куриерски и транспортни услуги, които предлагат партньорите й. Компаниите, с които CouriersFinder работи, са утвърдили се куриерски и логистични компании, които предлагат надеждни и експресни услуги за пренос на куриерски пратки.

Когато изберете с кой от партньорите на CouriersFinder изпратите пратката си от или до Австрия, не забравяйте и съветите на CouriersFinder за по-сигурното й транспортиране:

  • Не пренебрегвайте вътрешната опаковка – тя може да предпази пратката Ви от повреда по време на транспортирането й
  • Използвайте кутии само от здрави и сигурни материали
  • Надпишете четливо външната кутия, като не забравяйте да добавите и адрес за евентуално връщане на пратката
  • Ако изпращате повече от един предмет в пратка, запълнете празното място между тях с подходящи материали
  • Ако изпращате чупливи предмети, ги опаковайте допълнително, така че да не могат да се движат свободно във вътрешната кутия
  • Избягвайте да изпращате пратки, съдържащи остри или прекалено ценни предмети
  • Ако изпращате много скъпи предмети, застраховайте ги за по-голяма сигурност
  • Не забравяйте да проследите онлайн в реално време преноса на пратката си.

След като изберете чрез кой от партньорите на CouriersFinder да изпратите пратката си от или до Австрия, отделете малко време, за да се насладите на няколко фотоса от приказна Австрия:

С партньорите на CouriersFinder пратката Ви ще пристигне до Виена безпрепятствено
Пратки - Виена

Партньорите на CouriersFinder ще намерят получателя на пратката Ви и при някоя историческа забележителност

vienna

CouriersFinder ще Ви помогне да изберете как да изпратите пратката си до австрийската провинция

austria-wallpaper-1024x768-nature

С партньорите на CouriersFinder пратката Ви ще достигне до известните австрийски ски курорти

St._Anton_at_Arlberg_Tirol_Austria

CouriersFinder ще Ви посъветва как да изпратите безопасно в пратката си ценни или чупливи предмети от австрийски кристал

epic-royal-crown-swarovski-crystal-tiara-sale-8

Доверете се на партньорите на CouriersFinder, за да получите или изпратите куриерската си пратка до или от Австрия бързо и сигурно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>