Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Австрия е държава в Централна Европа, която граничи с Лихтенщайн и Швейцария на запад, с Италия и Словения на юг, със Словакия и Унгария на изток и с Германия и Чехия на север. Тя е парламентарна република и се състои от 23 окръга, разделени в 9 провинции. Официалният език е австрийският стандарт на немския език.

Австрия не е голяма по площ – тя покрива 83 858 км2, а населението й е малко над 8 милиона души. Наблюдава се тенденция към застаряване на населението, но непрекъснатия приток на имигранти до известна степен компенсира този аспект на демографското развитие на страната.

Столицата на Австрия е Виена. Това е и най-големият град страната – там живеят около 1,6 милиона души, като същевременно Виена е и отделна провинция. В момента Виена е обявена за най-добър град за живеене за шести пореден път благодарение на отличния си политически, социален и икономически климат, качеството на здравеопазването в града, възможностите за образование, наличието на достатъчно зелени пространства и инфраструктурното състояние. В старата част на града се намират и множество архитектурни паметници, които са включени от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство.

Други големи градове в Австрия с важно икономическо и културно значение са Грац, Линц, Залцбург и Инсбрук. Мултикултурната обстановка в страната е предпоставка за засилен трафик на куриерски пратки и ако желаете да изпратите такава до някой от тези градове или до друго населено място в Австрия, най-лесно можете да проверите нужния Ви пощенски код на интернет страницата на уеб-платформата CouriersFinder, която може да откриете на адрес: тук.

Австрия е страна с богата история и култура, но най-често тя се свързва с дълбоките музикални традиции, архитектурата, ски курортите, седалищата на OPEC и редица органи на ООН, школите по психология, виното, виенското кафе, сладкишите, кристалите Сваровски и зелената енергия.

Близо до Инсбрук в провинцията Тирол се намира град Ватен, където се помещава седалището на прочутата фирма Сваровски. Тя е производител на едни от най-елегантните и фини кристали в цял свят. Първоначално стартирала в Бохемия – днешна Чехия, компанията се мести в Австрия и днес е сред лидерите на пазара на кристални скулптури и миниатюри, бижута и модни аксесоари, декорации за дома и полилеи, разширявайки дейността си и до оптика. В град Ватен се намира и музей на кристалите, който разкрива един нов и по-пъстър свят на блясък и красота и ако се намирате близо до Инсбрук, не пропускайте възможността да го посетите!

Виенското кафе е друг световно известен австрийски артикул. По време на войната с Османската империя при битката при Виена кафето става известно за европейците, а по-късно се превръща и в една от най-обичаните напитки на Стария континент. Характерният му начин на приготвяне го прави известно в цял свят, а след победата над турците в тази война като символ на победата се произвеждат и първите виенски кифлички във формата на полумесец, превърнали се в част от сутрешния ритуал на пиене на кафе на милиони хора.

Австрия е известна и със засилената си употреба на зелена енергия. Около 25% от употребяваната енергия в страната идва от възобновяеми източници, което я превръща в един от световните лидери в областта. Тази тенденция се засилва в южните райони на страната, където температурите са малко по-високи и слънцето свети по-продължително. Типичен пример за ползите от употребата на зелена енергия е град Гусинг, който се намира близо до границата с Унгария. От градче със замиращи функции в началото на 90-те години на миналия век, след като преминава към пълна енергийна независимост, градът процъфтява – открити са над 50 нови предприятия и Гусинг се превръща в магнит за нови сродни индустрии.

Възможностите за качествен живот, кариерно развитие и по-природосъобразен начин на живот привличат имигранти от цял свят, които често получават и изпращат пратки от и за Австрия, изисквайки качество и бързина.

За да е възможно да се осъществят тези изисквания уеб-платформата CouriersFinder Ви предоставя възможността да сравните и изберете между различните куриерски и транспортни услуги, които предлагат партньорите й. Компаниите, с които CouriersFinder работи, са утвърдили се куриерски и логистични компании, които предлагат надеждни и експресни услуги за пренос на куриерски пратки.

Когато изберете с кой от партньорите на CouriersFinder изпратите пратката си от или до Австрия, не забравяйте и съветите на CouriersFinder за по-сигурното й транспортиране:

  • Не пренебрегвайте вътрешната опаковка – тя може да предпази пратката Ви от повреда по време на транспортирането й
  • Използвайте кутии само от здрави и сигурни материали
  • Надпишете четливо външната кутия, като не забравяйте да добавите и адрес за евентуално връщане на пратката
  • Ако изпращате повече от един предмет в пратка, запълнете празното място между тях с подходящи материали
  • Ако изпращате чупливи предмети, ги опаковайте допълнително, така че да не могат да се движат свободно във вътрешната кутия
  • Избягвайте да изпращате пратки, съдържащи остри или прекалено ценни предмети
  • Ако изпращате много скъпи предмети, застраховайте ги за по-голяма сигурност
  • Не забравяйте да проследите онлайн в реално време преноса на пратката си.

Доверете се на партньорите на CouriersFinder, за да получите или изпратите куриерската си пратка до или от Австрия бързо и сигурно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>