Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Румъния е страна в Югоизточна Европа, която граничи на североизток с Молдова и Украйна, на запад – с Унгария и Сърбия, а на юг – с България. На изток има излаз на Черно море.

Общата площ на страната е 238 396 km², като 231 244 km² от тях са суша и 7 152 km² са води. Населението на Румъния възлиза приблизително на 22 милиона души, което й отрежда и 110-тото място по гъстота на населението в света. Страната става член на ЕС заедно с България на 01/01/2007г. и от този момент се превръща във външна граница на организацията.

Столицата на Румъния е Букурещ, като същевременно това е най-големият град в страната, както и най-важният културен, административен и политически център на територията на държавата. Градът е единственият с население над един милион души и там живее постоянно малко над 10% от цялото население на страната.

Други големи градове в Румъния са Яш, Клуж-Напока, Тимишоара, Кюстенджа, Крайова и Галац и ако желаете да изпратите пратка до някой от тях или до друго населено място в страната, най-лесно и бързо можете да откриете нужния Ви пощенски код на интернет страницата на CouriersFinder, която можете да откриете тук.

Румъния е страна с многовековни традиции в множество културни области, но е най-разпознаваема по цял свят с легендата за най-известния вампир – граф Дракула, огромното преустройство на столицата, наричана още „малкия Париж“ и традиционната национална кухня.

Намиращ се в Трансилвания, замъкът на легендарния граф Дракула е една от най-известните туристически дестинации в цял свят. Живял през 15-ти век, Влад Цепеш е известен с жестокостта си към принадлежащите му селяни, а набиването им на кол дори за минимални прегрешения се е превърнало в синоним на управлението му. След смъртта му възниква легендата, че се е превърнал във вампир, което дава и началото на една дългогодишна културна традиция, довела до създаването на множество качествени и интересни филми, картини, музикални и литературни произведения.

Друго, с което Румъния е много известна, е центърът на Букурещ. Разбит до основи по време на режима на Чаушеску, центърът е възстановен, за да бъдат построени едни от най-големите сгради в световен мащаб. Сградата на парламента е втората на-голяма административна сграда след Пентагона, а целенасоченото копиране на Париж ежегодно привлича милиони туристи, които с помощта на CouriersFinder могат да изпратят пратка на близките си в други части на света.

Специфичната румънска кухня е друго, което на всяка цена трябва да бъде опитано при посещение на страната. Разнообразна и повлияна от културите, с които страната е била в контакт, румънската кухня е известна преди всичко с ястието си мамалига. То се приготвя от царевично брашно и е станало популярно по време на окупацията на Добруджа. Поднася се със заливка от червен пипер, олио и сирене и е изключително полезно, вкусно и засищащо. Различни специалитети, приготвени от царевица или царевично брашно, също са залегнали дълбоко в същината на румънската национална кухня и помагат за открояването й от съседните страни в региона.

Превръщането на Румъния във все по-космополитна страна, особено след началото на членството й в ЕС, значително допринесоха за засиления трафик на колетни пратки от и за страната, което от своя страна поставя нови стандарти за сигурното и бързото им пренасяне.

CouriersFinder е онлайн платформа, която може да бъде полезна точно при такива условия – с нейната помощ Вие ще можете да сравните и изберете услугите на някой от партньорите й, които не само са доказани специалисти в областта си, но и могат да гарантират експресното и сигурно транспортиране на пратката Ви от и до всяка точка в страната.

С цените и условията за изпращане на документни и колетни пратки към и от Румъния може да се запознаете тук.

Когато изберете с кой от партньорите на CouriersFinder да изпратите Вашата пратка от или до Румъния, не пропускайте да се възползвате от съветите на CouriersFinder, за да може праткта Ви да не бъде изложена на излишни рискове:

  • Уверете се, че и външната, и вътрешната опаковка на пратката Ви са здрави, за да не може тя да бъде поведена по някакъв начин по време на транспортирането й
  • По-добре не изпращайте нетрайни продукти или такива с кратък срок на годност, за да не изложите получателя на пратката Ви на опасност
  • Не слагайте прекалено много предмети в една и съща кутия
  • Ако пратката Ви е голяма по-обем, по-евтино ще бъда да изпратите два колета, вместо да доплатите за свръхтегло на пратката си
  • Не забравяйте да измерите точно размерите на пратката си преди да я предадете, за да не се окаже, че сте неподготвени за допълнителни разходи
  • Избягвайте да изпращате в пратката си лесно чупливи предмети
  • Ако пратката Ви съдържа много скъпи и ценни за Вас предмети, по-добре ги застраховайте за допълнителна сигурност.

Доверявайки се на партньорите на CouriersFinder, Вие знаете, че пратката Ви ще пристигне сигурно и бързо за или от Румъния!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>