Toronto_skyline_tommythompsonpark_cropped

Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Канада е страна в Северна Америка, която се състои от 10 провинции и 3 територии, и е най-голямата държава на континента. Площта й възлиза на 9 984 671 км2, което я прави втора по големина в световен мащаб. Канада граничи на изток с Атлантическия океан, на север – със Северния ледовит океан, на запад – с Тихия океан, а границата й на юг и северозапад със САЩ е и най-дългата граница между две държави в света.

Общото население на Канада е малко над 35 милиона души, но въпреки това страната се намира на 37-мо място по численост на живеещите в нея в света. Населението на страната се увеличава прогресивно – частично това е резултат от положителния естествен прираст, но в по-голяма степен този факт зависи от постоянно увеличаващия се поток на имигранти. Едновременно с това Канада привлича чужденци и с членството си в различни международни организации като Г-8, Г-20, НАТО, ОИСР, СТО, Общността на нациите, ОАД, Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, ООН, НАФТА и др. Официалните езици на федерално ниво са английският и френският.

Столицата на Канада е Отава, където живеят около 800 000 души, а градът е четвъртия по големина в страната. Отава е политическият и технологичен център на страната, а според проучвания това е вторият град по качество на живот в Америка, четиринадесетият в света, а едновременно с това – вторият най-чист град в Канада и третият в световен мащаб.

Най-големите градове в Канада са Торонто, Монреал и Ванкувър, а страната е известна със силно развитата си икономика. Тя е деветата икономическа сила в света и в тези градове, както и много други, Канада предлага на местното си население и имигрантите, живеещи в нея, добре развита външна търговия, изобилни природни ресурси, ниска безработица, обществено образование, достъпно здравеопазване, защита на гражданските права и свободи, високо качество на живот и икономически свободи. Когато желаете да изпратите куриерска пратка до някои от изброените градове или до друго населено място в Канада, можете да намерите нужния пощенски код за пратката си тук.

Канада е страна с немного продължителна история назад във времето, но въпреки това се е превърнала в една от най-популярните дестинации за имигранти. Страната е ценена и от местното си население, предимно поради икономическите си свободи, зимните си спортове и специфичната си кухня.

Бизнес климатът в Канада е благоприятен, което превръща страната в атрактивна за инвестиции дестинация. Там се наблюдават висока фискална свобода, отличен контрол върху правителствените разходи, както и разнообразни възможности за кредитиране и развитие на малкия и среден бизнес. Страната е втора в световен мащаб в областта на правата на собственост, което отваря пътя й към световната търговия, а отличния й бизнес климат спомага за поддържането на изключително ниски нива на безработица.

По-студеният климат и по-голямата продължителност на задържане на снежната покривка са предпоставка за силно развития зимен туризъм в Канада, който се подпомага от отлично поддържаните курорти и съоръжения за зимни спортове. Освен много развитите ски дисциплини и сноуборд, най-популярен за Канада остава хокеят, който се е превърнал в национален спорт. Многобройните отбори, печелили многократно световни състезания, привличат милиони фенове, а огромна част от канадците практикуват спорта в свободното си време независимо от възрастта си.

Не на последно място Канада е известна и със специфичната си кухня. Предимно смесица между английски и френски специалитети, тя предоставя разнообразни ястия в зависимост от региона и сезона, но навсякъде са популярни кленовите продукти. Под формата на бонбони, гъст сос за палачинки, дресинг за салати или марината за печива, кленовият сироп е най-типичният канадски хранителен продукт. Той не само пряко кореспондира със символа на Канада – кленовото дърво, но и характерният му вкус рязко отличава ястията, приготвени с него, от другите национални кухни.

Тези характерни аспекти на Канада са само една малка част от причините за засилен трафик на куриерски пратки от и до страната, които трябва да бъдат изпратени и получени бързо и сигурно.

CouriersFinder е онлайн платформа, която позволява бързо и удобно да се сравнят и поръчат куриерските услуги на партньорите на компанията, наложили се като утвърдени специалисти в областта си пазара и осигуряващи сигурното и навременно изпращане и получаване на пратката Ви.

Информация за точните цени и условия за изпращане на колети и документални пратки до Канада можете да намерите на сайта на CouriersFinder: тук.

След като сте избрали чрез кой от партньорите на CouriersFinder да изпратите колета или документалната си пратка до Канада, не пропускайте да прочетете съветите на CouriersFinder за успешното изпращане и получаване на пратката си:

  • Погрижете се пратката Ви да има подходящи външна и вътрешна опаковка

  • Избягвайте пратките Ви ад съдържат ценни и чупливи вещи

  • Забранено е изпращането на колетни пратки до Канада, които съдържат хладни или огнестрелни оръжия

  • Забранено е да изпращате пратки, които съдържат храни, растения, животни и техни производни продукти

  • В пратките Ви до Канада не може да има експлозиви, фойерверки или амуниции

  • Пратките Ви не могат да съдържат превозни средства от всякакъв вид за лична употреба, включително автомобили, каравани, снегомобили, камиони и др.

  • Колетните Ви пратки не могат да съдържат продукти, които не отговарят на условията за сигурност в Канада

  • Избягвайте пратката Ви да съдържа бързо развалящи се продукти

  • До Канада не можете да изпратите колетна пратка, която съдържа опасни, отровни или инфекциозни материали и предмети

  • Застраховайте пратката си, ако тя съдържа ценни предмети.

След като се запознахте със съветите на CouriersFinder как успешно да изпратите колета си до Канада, можете да се насладите на няколко фотоса от страната:

Пратката Ви ще достигне бързо столицата Отава с партньорите на CouriersFinder

Пратки до Канада

Доставка на колетна пратка до канадската провинция не е проблем за партньорите на CouriersFinder

Пратки до Канада1

Снежните склонове на Канада не са проблем за доставка на пратката Ви за партньорите на CouriersFinder

Пратки до Канада2

CouriersFinder ще Ви помогне да изпратите пратката си до някоя от природните забележителности на Канада

Canada4Пратки до Канада3

С партньорите на CouriersFinder пратката Ви ще достигне експресно всеки от по-големите градове на Канада

Пратки до Канада4

С партньорите на CouriersFinder куриерската Ви пратка ще достигне Канада бързо и сигурно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>