Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Канада е страна в Северна Америка, която се състои от 10 провинции и 3 територии, и е най-голямата държава на континента. Площта й възлиза на 9 984 671 км2, което я прави втора по големина в световен мащаб. Канада граничи на изток с Атлантическия океан, на север – със Северния ледовит океан, на запад – с Тихия океан, а границата й на юг и северозапад със САЩ е и най-дългата граница между две държави в света.

Общото население на Канада е малко над 35 милиона души, но въпреки това страната се намира на 37-мо място по численост на живеещите в нея в света. Населението на страната се увеличава прогресивно – частично това е резултат от положителния естествен прираст, но в по-голяма степен този факт зависи от постоянно увеличаващия се поток на имигранти. Едновременно с това Канада привлича чужденци и с членството си в различни международни организации като Г-8, Г-20, НАТО, ОИСР, СТО, Общността на нациите, ОАД, Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, ООН, НАФТА и др. Официалните езици на федерално ниво са английският и френският.

Столицата на Канада е Отава, където живеят около 800 000 души, а градът е четвъртия по големина в страната. Отава е политическият и технологичен център на страната, а според проучвания това е вторият град по качество на живот в Америка, четиринадесетият в света, а едновременно с това – вторият най-чист град в Канада и третият в световен мащаб.

Най-големите градове в Канада са Торонто, Монреал и Ванкувър, а страната е известна със силно развитата си икономика. Тя е деветата икономическа сила в света и в тези градове, както и много други, Канада предлага на местното си население и имигрантите, живеещи в нея, добре развита външна търговия, изобилни природни ресурси, ниска безработица, обществено образование, достъпно здравеопазване, защита на гражданските права и свободи, високо качество на живот и икономически свободи. Когато желаете да изпратите куриерска пратка до някои от изброените градове или до друго населено място в Канада, можете да намерите нужния пощенски код за пратката си тук.

Канада е страна с немного продължителна история назад във времето, но въпреки това се е превърнала в една от най-популярните дестинации за имигранти. Страната е ценена и от местното си население, предимно поради икономическите си свободи, зимните си спортове и специфичната си кухня.

Бизнес климатът в Канада е благоприятен, което превръща страната в атрактивна за инвестиции дестинация. Там се наблюдават висока фискална свобода, отличен контрол върху правителствените разходи, както и разнообразни възможности за кредитиране и развитие на малкия и среден бизнес. Страната е втора в световен мащаб в областта на правата на собственост, което отваря пътя й към световната търговия, а отличния й бизнес климат спомага за поддържането на изключително ниски нива на безработица.

По-студеният климат и по-голямата продължителност на задържане на снежната покривка са предпоставка за силно развития зимен туризъм в Канада, който се подпомага от отлично поддържаните курорти и съоръжения за зимни спортове. Освен много развитите ски дисциплини и сноуборд, най-популярен за Канада остава хокеят, който се е превърнал в национален спорт. Многобройните отбори, печелили многократно световни състезания, привличат милиони фенове, а огромна част от канадците практикуват спорта в свободното си време независимо от възрастта си.

Не на последно място Канада е известна и със специфичната си кухня. Предимно смесица между английски и френски специалитети, тя предоставя разнообразни ястия в зависимост от региона и сезона, но навсякъде са популярни кленовите продукти. Под формата на бонбони, гъст сос за палачинки, дресинг за салати или марината за печива, кленовият сироп е най-типичният канадски хранителен продукт. Той не само пряко кореспондира със символа на Канада – кленовото дърво, но и характерният му вкус рязко отличава ястията, приготвени с него, от другите национални кухни.

Тези характерни аспекти на Канада са само една малка част от причините за засилен трафик на куриерски пратки от и до страната, които трябва да бъдат изпратени и получени бързо и сигурно.

CouriersFinder е онлайн платформа, която позволява бързо и удобно да се сравнят и поръчат куриерските услуги на партньорите на компанията, наложили се като утвърдени специалисти в областта си пазара и осигуряващи сигурното и навременно изпращане и получаване на пратката Ви.

Информация за точните цени и условия за изпращане на колети и документални пратки до Канада можете да намерите на сайта на CouriersFinder: тук.

След като сте избрали чрез кой от партньорите на CouriersFinder да изпратите колета или документалната си пратка до Канада, не пропускайте да прочетете съветите на CouriersFinder за успешното изпращане и получаване на пратката си:

  • Погрижете се пратката Ви да има подходящи външна и вътрешна опаковка

  • Избягвайте пратките Ви ад съдържат ценни и чупливи вещи

  • Забранено е изпращането на колетни пратки до Канада, които съдържат хладни или огнестрелни оръжия

  • Забранено е да изпращате пратки, които съдържат храни, растения, животни и техни производни продукти

  • В пратките Ви до Канада не може да има експлозиви, фойерверки или амуниции

  • Пратките Ви не могат да съдържат превозни средства от всякакъв вид за лична употреба, включително автомобили, каравани, снегомобили, камиони и др.

  • Колетните Ви пратки не могат да съдържат продукти, които не отговарят на условията за сигурност в Канада

  • Избягвайте пратката Ви да съдържа бързо развалящи се продукти

  • До Канада не можете да изпратите колетна пратка, която съдържа опасни, отровни или инфекциозни материали и предмети

  • Застраховайте пратката си, ако тя съдържа ценни предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>