БЛОГ НА couriersfinder.com

Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Канада е страна в Северна Америка, която се състои от 10 провинции и 3 територии, и е най-голямата държава на континента. Площта й възлиза на 9 984 671 км2, което я прави втора по големина в световен мащаб. Канада граничи на изток с Атлантическия океан, на север – със Северния ледовит океан, на запад – с Тихия океан, а границата й на юг и северозапад със САЩ е и най-дългата граница между две държави в света.

Общото население на Канада е малко над 35 милиона души, но въпреки това страната се намира на 37-мо място по численост на живеещите в нея в света. Населението на страната се увеличава прогресивно – частично това е резултат от положителния естествен прираст, но в по-голяма степен този факт зависи от постоянно увеличаващия се поток на имигранти. Едновременно с това Канада привлича чужденци и с членството си в различни международни организации като Г-8, Г-20, НАТО, ОИСР, СТО, Общността на нациите, ОАД, Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество, ООН, НАФТА и др. Официалните езици на федерално ниво са английският и френският.

Столицата на Канада е Отава, където живеят около 800 000 души, а градът е четвъртия по големина в страната. Отава е политическият и технологичен център на страната, а според проучвания това е вторият град по качество на живот в Америка, четиринадесетият в света, а едновременно с това – вторият най-чист град в Канада и третият в световен мащаб. Прочети повече

Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Съединените американски щати (САЩ) са държава, която е разположена в Северна Америка. С площ от 9 826 675 км2 САЩ е трета по площ в световен мащаб и се състои от 50 щата и един федерален окръг, който е столицата й Вашингтон. Четиридесет и осем от щатите и окръг Колумбия лежат последователно в средата на континента, който е разположен между Тихия и Атлантическия океан и граничат с Канада на север и Мексико на юг. Щатът Аляска се намира северозападно от Канада, а Хаваи е архипелаг, който се намира в средата на Тихия океан. Страната също така има пет населени и девет ненаселените територии пак в Тихия океан и в Карибско море.

Населението на страната е приблизително 381 милиона души, което превръща страната и в трета по численост света. Гражданите на САЩ са от множество различни етнически групи с отделни и често различаващи се култури, като почти всички или предците им са имигранти от различни държави. Допълнително страната членува в множество международни организации, като по-важните от тях са ОИСР, НАТО, ООН, МОИС и ОАД. САЩ нямат приет официален език, но най-голям процент от населението на държавата е англоговорящо, на какъвто език се създават и повечето официални документи. Прочети повече

Публикувано: от & категория Пратки за чужбина.

Република Македония е страна в Югоизточна Европа, която се намира в централната част на Балканския полуостров и заема площ от 25.713 км2. Страната граничи на север – със Сърбия и Косово, на запад – с Албания, на юг – с Гърция, а на изток – с България.

Общото население на Република Македония е малко над два милиона души, като голяма част от тях живеят в по-малките населени места поради опитите си да развиват конкурентно земеделие.

Най-големият град в Македония е столицата Скопие, където живеят малко над половин милион души, което превръща града едновременно в икономически, културен и административен център на страната. Други големи градове в републиката са Битоля, Куманово, Прилеп, Тетово и Охрид. Когато трябва да изпратите куриерска пратка до някой от тях или до друго населено място в Република Македония, можете да намерите най-бързо и лесно нужния Ви пощенски код на интернет страницата на CouriersFinder: тук.

Република Македония е известна предимно с туристическите си дестинации, културата и гастрономическите си специалитети. Прочети повече